Arquímedes

Tot principi té un principi

Autor: Álvaro Marcos

Ilustraciones: Álex Herrerías

Arquimedes, el gran matemàtic de l’Antiga Grècia que va fer descobriments decisius, com ara el principi de la palanca i el de flotabilitat, i va idear enginyosos invents, com per exemple la catapulta i el «ccargol d’Arquimedes”d’a aquargol d’Arquimedes». Tant el registre de la narració com l’estil de les imatges, així com la proporció entre els dos llenguatges, són els adequats per a escolars en una franja d’edat d’entre 8 i 11 anys.

El text i les imatges s’asseguren de tractar temes didàctics transversals als àmbits d’activitat del personatge, de cara tant a la lectura en família com a l’ús en centres escolars i al reforç del programa educatiu. Així mateix, al llarg de la narració s’exposa tota la informació necessària perquè els lectors situïn adequadament el personatge en el seu context sociohistòric.

El volum inclou dos annexos il·lustrats a doble pàgina: un amb una exposició sobre el principi de flotabilitat i el principi de la palanca, i un altre que explica, sobre un mapa del Mediterrani, el desenvolupament de les Guerres Púniques. Així mateix, a les pàgines finals del llibre hi ha una biografia resumida del personatge i una cronologia que l’emmarca en l’evolució de la seva disciplina, entre altres personatges destacats d’aquest àmbit, alguns dels quals estaran presents en la sèrie com a protagonistes d’altres títols.

Otras ediciones del libro

Otros libros de la colección