COVID-19

Cròniques d'una pandèmia

NOTA: El llibre físic conté articles en espanyol i articles en català. Els QR que apareixen al costat del text us portaran a versions digitals monolingües (català, espanyol i anglès).

NOTA: El libro físico contiene artículos en español y artículos en catalán. Los QR que aparecen junto al texto os llevarán a versiones digitales monolingües (catalán, español e inglés).

Una obra coral que constitueix un cant a la vida i a l’esperança. Dotze dels periodistes més reconeguts del país relaten les vivències durant la pandèmia a l’Hospital Clínic de Barcelona.

El 2020, un virus gestat a Wuhan va començar a expandir-se per la Xina i, amb una rapidesa sense precedents, es va expandir pel món. El SARS-CoV2 va omplir cada passadís d’hospital i va obligar la població mundial a resguardar-se a casa. Llavors tot es va aturar, excepte la família sanitària. Aquest llibre és un testimoni d’una de les etapes més intensament viscudes en els 115 anys d’història de l’Hospital Clínic de Barcelona: els dos primers anys de la pandèmia mundial de COVID-19. Basant-se en recerques i entrevistes a més de 30 professionals de l’hospital, dotze periodistes de primer nivell relaten les experiències de pacients, els seus familiars i el propi personal sanitari, els quals es van enfrontar a emocions inèdites. Incertesa, por, angoixa, transformació, compromís, generositat, cansament i esperança són les vivències que defineixen una etapa insòlita en la història de Barcelona i del món; són el testimoni històric d’una pandèmia devastadora en un món globalitzat.

Combinant una gran sensibilitat amb un minuciós treball de documentació, COVID-19. Cròniques d’una pandèmia explica la història fins ara invisibilzada dels qui van viure la pandèmia fora de les seves llars. Inclou una cronologia d’esdeveniments al Clínic i al món i ens parla de com un virus d’aquestes característiques ens pot millorar com a professionals, com a persones i com a societat.

Amb imatges i testimonis dels professionals sanitaris i els textos de Màrius Carol, Antoni Bassas, Neus Tomàs, Víctor-M. Amela, Ana Macpherson, Emilio Pérez de Rozas, Jessica Mouzo, Roger Escapa, Llucia Ramis, Marta Arrufat, Mònica Bertran i Josep Mª Martí.

Otros libros de la colección