El fill del doctor

Autor: Ildefonso García-Serena

Novel·la històrica que mostra l’absència i el gran drama de l’emigració que continua assotant a la nostra societat i separant a sers estimats. Un relat humà que comença a la fi del segle XIX i que recorre tot el segle XX.

Pel seu interès social i històric, la seva qualitat literària i la seva força narrativa, aquesta obra ha estat seleccionada pel llançament de la nova Col·lecció de Narrativa de Vegueta.

El Leo, el Fill del doctor republicà espanyol, inicia un viatge per desxifrar els enigmes que han envoltat la seva família al llarg de dècades. Ho fa a partir del descobriment d’un fet insòlit, succeït un segle enrere: la misteriosa desaparició del seu besavi Román que va desencadenar un drama familiar irreversible.

Quatre generacions sofriran les vicissituds del seu temps a diferents escenaris: l’Espanya del final del segle xix, Barcelona i Buenos Aires; la II República, la Guerra Civil, la II Guerra Mundial i la invasió de França per les tropes de Hitler. A això el seguirà un nou èxode a l’Argentina, aquest cop la d’en Perón i l’Evita, I després el retorn a l’Espanya franquista.

Un relat profundament humà d’éssers atrapats en temps convulsos, que narra les emocions que inspira el desarrelament. Un homenatge a les lleialtats, l’amistat i l’amor. Una memòria reivindicativa de l’emigració i l’exili que va arrossegar desenes de milions d’europeus a Amèrica.

Una història viva de tots nosaltres.

Amb el suport del Departament de Cultura

Logo Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

Reseñas

«Una història que conmou i embolcalla. Un estil literari que evoca al inmens Josep Pla.»
Ángela Becerra, escriptora.

«Un altre cop, García-Serena ens presenta personatges i situacions que podrien formar part del cinema universal.»
J.L. García Berlanga, cineasta.

Otras ediciones del libro

Otros libros de la colección