Hipatia

La gran mestra d'Alexandria

Autor: Víctor García Tur

Ilustraciones: Mar Azabal

En una època en què les dones no tenien accés al coneixement, Hipàtia d’Alexandria va aconseguir obrir-se camí en el món de la ciència i va arribar a ser respectada per la seva saviesa. Considerada per molts la primera dona científica de la història, va ser, a més, una extraordinària mestra, filòsofa i inventora. Els seus descobriments són una font d’inspiració per a tots els que estimem el saber.

Tant el registre de la narració com les il·lustracions estan adequats a escolars amb una franja d’edat entre 6 i 11 anys. El text i les imatges s’asseguren de tractar temes didàctics transversals als àmbits d’activitat del personatge, especialment aquells relatius a la ciència, els drets de les dones, la importància del coneixement i la igualtat de gènere, de cara tant a la lectura en família com a l’ús en centres escolars i al reforç al programa educatiu.

Les pàgines finals del llibre contenen un annex sobre els drets de les dones en l’Antiguitat, la biografia resumida del personatge i altres personatges destacats.

Amb la col·lecció Unicorn, des Vegueta Edicions volem fer la nostra particular aportació al projecte universal més apassionant que existeix, el de l’educació infantil i juvenil. Com una vareta màgica, l’educació té el poder d’il·luminar ombres i fer prevaler la raó, els principis i la solidaritat, impulsant la prosperitat. Genis de la Ciència, la nostra sèrie de biografies de científics i inventors, pretén aproximar els infants a aquells grans personatges l’estudi, disciplina i coneixement han contribuït al desenvolupament i la qualitat de vida de la nostra societat.

Les nostres publicacions volen donar suport a la tasca de creadors, pedagogs i mestres, sense l’esforç i generositat seria impossible el miracle de la transmissió del saber que, com el foc d’una torxa, ha de progressar i acréixer cada vegada que passa d’una generació a la següent . Sense l’encomiable lliurament d’aquests professionals i sense la curiositat innata de la gent gran còmplices -tots els nens i nenes als quals ha picat alguna vegada la xinxa prodigiós de la lectura-, molt poc del que fem tindria sentit.

Otras ediciones del libro

Otros libros de la colección