Hipatia

La gran mestra d'Alexandria

Autor: Víctor García Tur

Ilustraciones: Mar Azabal

En una època en què les dones no tenien accés al coneixement, Hipàtia d’Alexandria va aconseguir obrir-se camí en el món de la ciència i va arribar a ser respectada per la seva saviesa. Considerada per molts la primera dona científica de la història, va ser, a més, una extraordinària mestra, filòsofa i inventora. Els seus descobriments són una font d’inspiració per a tots els que estimem el saber.

Tant el registre de la narració com les il·lustracions estan adequats a escolars amb una franja d’edat entre 6 i 11 anys. El text i les imatges s’asseguren de tractar temes didàctics transversals als àmbits d’activitat del personatge, especialment aquells relatius a la ciència, els drets de les dones, la importància del coneixement i la igualtat de gènere, de cara tant a la lectura en família com a l’ús en centres escolars i al reforç al programa educatiu.

Les pàgines finals del llibre contenen un annex sobre els drets de les dones en l’Antiguitat, la biografia resumida del personatge i altres personatges destacats.

Amb la col·lecció Unicorn, des Vegueta Edicions volem fer la nostra particular aportació al projecte universal més apassionant que existeix, el de l’educació infantil i juvenil. Com una vareta màgica, l’educació té el poder d’il·luminar ombres i fer prevaler la raó, els principis i la solidaritat, impulsant la prosperitat. Genis de la Ciència, la nostra sèrie de biografies de científics i inventors, pretén aproximar els infants a aquells grans personatges l’estudi, disciplina i coneixement han contribuït al desenvolupament i la qualitat de vida de la nostra societat.

Les nostres publicacions volen donar suport a la tasca de creadors, pedagogs i mestres, sense l’esforç i generositat seria impossible el miracle de la transmissió del saber que, com el foc d’una torxa, ha de progressar i acréixer cada vegada que passa d’una generació a la següent . Sense l’encomiable lliurament d’aquests professionals i sense la curiositat innata de la gent gran còmplices -tots els nens i nenes als quals ha picat alguna vegada la xinxa prodigiós de la lectura-, molt poc del que fem tindria sentit.

Seleccionada en el catàleg OEPLI com un dels millors llibres de 2018

Seleccionada en la XXXIV Mostra del Llibre Infantil i Juvenil de la Comunitat de Madrid Seleccionada en el catàleg OEPLI com un dels millors llibres de 2018 

Extracto

«La vida és creixement i, com més viatgem, més podem entendre la veritat».

Otras ediciones del libro

Otros libros de la colección