Rosalind Franklin

El secret de la vida

Autor: Miguel Vicente

Traducción: Ariadna Pous

Ilustraciones: Maria Padilla

Rosalind Franklin va ser una de les químiques més influents del segle XX. Experta en l’ús dels rajos X, va revelar un dels enigmes més ben guardats de la natura: l’estructura de l’ADN, la molècula que s’encarrega que tots, humans, animals, plantes i la resta d’organismes, ens assemblem als nostres progenitors.

Malgrat no haver obtingut gairebé cap reconeixement, la vida de Rosalind Franklin és un exemple de superació i de treball, en haver contribuït al descobriment del secret de la vida. Tant el registre de la narració com l’estil de les imatges estan adequats als escolars en una franja d’edat d’entre 8 i 11 anys.

El text i les il·lustracions s’asseguren de tractar temes didàctics transversals als àmbits d’activitat del personatge, en especial els relatius al món de la ciència, la física i la química, de cara tant a la lectura en família com a l’ús en centres escolars i al reforç del programa educatiu.

GENIS DE LA CIÈNCIA

Amb la col·lecció Infantil, des de Vegueta volem fer la nostra aportació particular al projecte més apassionant que existeix, el de l’educació infantil i juvenil. Com una vareta màgica, l’educació té el poder d’il·luminar les ombres i fer prevaldre la raó, els principis i la solidaritat, impulsant la prosperitat. Genis de la Ciència, la nostra sèrie de biografies de científics i inventors, pretén aproximar als infants els grans personatges que, amb el seu estudi, disciplina i coneixement, han contribuït al desenvolupament i a la millora de la qualitat de vida de la nostra societat.

Les nostres publicacions volen donar suport a la tasca de creadors, pedagogs i mestres, sense l’esforç i generositat dels quals seria impossible el miracle de la transmissió del saber que, com el foc d’una torxa, ha de créixer cada vegada que passa d’una generació a la següent. Sense l’encomiable feina d’aquests professionals i sense la curiositat innata dels nostres còmplices -tots els nens i nenes als quals ha picat alguna vegada el cuquet prodigiós de la lectura-, molt poc del que fem tindria sentit.

 

Amb el suport del Departament de Cultura

Otras ediciones del libro

Otros libros de la colección